2016. november 14., hétfő

BRÉKING!!! Blood Bowl újrakiadás!

Urak!



Tudom, jó ideje nem írtam semmit, elhavazott az élet (meg a tél, hehe), viszont olyan történt vala, amit legvadabb álmaimban sem reméltem.

Úgy néz ki, hogy a GW újra felkarolja e nemes játékot! Új Blood Bowl kiadás érkezik! Itt érdemes körülnézni az új játékok kapcsán.

Most szombat, azaz november 12 óta már előrendelhető egy csomó új játékszer, többek között:
  • Egy új alapdoboz
  • Több kiegészítő is érkezni fog, ezek közül első a sorban a Death Zone
  • Egy új Skaven csapat, ami persze mi más is lehetne, mint a Skavenblight Scramblers
  • Kockák és egyéb csecsebecsék. Itt nem árt figyelni, mert a warpstone mintájú kockasett már Sold Out, már az előrendelés alatt! Vajon lesz még?
Mit is tudunk ezekről eddig?

Alapdoboz

Az alapdoboz a szokásos ember-ork felállásra megy rá, az előző kiadásban megszokott fél-fél csapattal (2 Blitzers, 2 Throwers, 2 Catchers/BOB, 6 Linemen). A figurák elvileg kicsit nagyobbak, de a szabályok tekintetében nincs probléma a régi modellekkel (max. kisebbek lesznek egy kicsit). Ez jó hír nekem, mert könnyebb festeni :-)

Blood Bowl

További fun, hogy a pálya és a dugoutok mindkét oldala használható, az egyik az ember, a másik az ork csapaté. Remélem lesz a pályán a ma már standardnek mondható sablon-felfestés (szóródás, bedobás, hogy ne kelljen külön szenvedni velük) és súgók (időjárás, kickoff eventek, etc.).

Blood Bowl

Lesz még továbbá két teljes kockasett is!

Blood Bowl

A szabályok tekintetében az alapokat fogja tartalmazni, elvileg 56 oldalasra nyomták össze a témát - viszont egy csomó csapat még nem jött ki. Lesznek opcionális szabályok (pl. a Piling Ont ide rakták, kellett már), viszont a core ruleseten keveset, és azt is nagyon óvatosan változtattak. Kíváncsi leszek...

Blood BowlBlood Bowl

Álljék itt egy unboxing video:


Death Zone: Season One

A Death Zone: Season One keretein belül rögtön kapunk egy pár új opcionális szabályt és újabb fajokat is az alapdobozon túl.
Blood Bowl Death Zone Season One

Elvileg amit kapunk, az:
  • Skaven, Nurgle, Dwarf, Elven Union (talán Pro Elf?), High Elf, Dark Elf and Wood Elf 
  • Egy pár új szabály, pl. Casualties, Expensive Mistakes, Play-offs, Glittering Prizes (akármik is legyenek)
  • Újabb skillek
  • Head Coaches
  • Exhibition Play szabályok (talán könnyebb lesz tanítani is a játékot)
  • Háttérsztorik
  • Újabb star playerek
Kíváncsi leszek! Ezt tuti berendelem :D

Skavenblight Scramblers

 Az első új csapat... Patkányaim még nincsenek, szeretek is velük játszani, lehet lesz ebből valami... Persze, a base-t majd rendesen kell festeni mert eléggé felismerhetetlenek a srácok, de biztos csak így első látásra :D

Ami szívfájdalom viszont, hogy csak 12 fős a csapat, hasonló az alapdobozos felálláshoz (2 Blitzers, 2 Throwers, 2 Gutter Runners, 6 Linemen). Big guyokkal nem tudom, hogy mi lesz. És kell a 4 Gutter!
Skavenblight Scramblers

Végszó

Nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de én trigger happy vagyok! Annyira, hogy még Fumbblira is visszamentem trollkodni a halflingokkal (erm... ez érdekes szókép :D).

Whatever, végre van bizonyossság, hogy lesz még ebből a játékból valami. Új kiadás, új remények, új játékosok, új liga.

Fontos info!!

 

 Btw ha érdekel a játék, most vasárnap, azaz november 20-án lesz a 2016-os liga bajnoksága egy versennyel összekötve! Ha van kedved megnézni ezt a játékot, gyere le, nézd meg! Részletek.

 

Ha pedig érdekel a játék, olvasgass errefelé, a srácok már nézik, hogy hol lehet legolcsóbban előrendelni :D

 

 Ha kérdés van, told commentet :-)

 

 Hajrá, Nufflsihták!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése