2014. február 10., hétfő

Lávás figuratalp készítéseNo kérem. A hétvégén letoltam egy nyelvvizsgát és elment az internetem is. Emiatt hirtelen annyi szabadidőm lett, hogy elkészítettem életem első saját figuratalpát :D

A GW mos jött ki néhány új technical festékkel (majd lesz post ezekről is , szerintem elég jópofák). Az ötletet az alábbi kép adta, amit véletlen találtam a neten (bővebb infót nem tudok róla, csak hogy egy srác a Facebookon postolta):

Hasonló festékeim voltak nekem is otthon, na gondoltam ilyet én is csinálok, mert állat :D Kb. valami hasonló talán sikerült is :-)

Első körben egy háttérminta kellett. A base-t befestettem élénksárga alapra, megvártam míg megszárad és felvittem egy kis narancsos és egy kevesebb piros színt (szakszóval: pacsáltam).

 
No persze nem lett olyan profi mint az eredeti képen, de tőlem ez is valami :D

Miután az egész megszáradt, felvittem rá az új Agrellian Earthből. Ez az egyik új tecnical paint, ami azt tudja, hogy felkenés után erősen berepedezik. Kiváló kis sivatagos base-eket lehet vele csinálni. Meg magmásat :D

Olvastam negatív tapasztalatokat róla külföldi blogokon, például hogy az első széria valahogy hibás volt és be se repedezett (hiányzott belőle valami komponens), meg hogy ha nincs tisztességesen felrázva, akkor se nagyon működik a dolog, így kicsit szkeptikus voltam az eredménnyel kapcsolatban.

Azt is olvastam, hogy a repedezett darabkák mérete attól függ, hogy milyen vastagon visszük fel a sűrű trutyit. Emiatt próbáltam az első tesztpéldányokon mindenféle festékvastagsággal élni, valahogy így (megjegyzés: a szemfüles olvasók a tavaly még aktuálisnak tekinthető bulvárhírekből is tájékozódhatnak a háttérben megbúvó, barátnőtől zsákmányolt, festéshez használt újságból):
Ami állat a cuccban, hogy már 10 perc múlva megjelentek a vékonyabban felvitt rétegeknél a töredezések, kiváltva egy „aztaqrva-ez-királyság-vazmeg” felkiáltást.


Azt is olvastam a leírásokban, hogy nem árt legalább másnapig pihenni hagyni a trutyit, hogy kiteljesedhessen a töredezésben, és másnap már egy ilyen változat fogadott:


Erre már csak egy kis fekete festéket kellett felvinni, és kész is van a házi készítésű magmás base. Chaos, Chaos Pact és hasonszőrű csapatok alatt jól mutat :-) Ehhez annyi comment még, hogy érdemes nagyon offtosan csinálni, és nem az ecset hegyével, hanem inkább az oldalával festeni, mert az előbbi módszerrel belemegy a festék a lávamintába, ami nem szép (egy-két helyen ez sajnos látszik is a mellékelt végeredményemen).

Egyébként a drybrusht  is és a strapát is jól bírják a kis berepedezett darabkák. Ütögettem kicsit az ecsettel, pötyögtettem, kapargattam, és egész stabilnak tűntek, nem potyognak le a darabkák. Metál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése