Szabálykönyvek

A játék legutolsó (2010. január elsején frissített) szabálykönyve, azaz a Competition Rules Pack: Living RuleBook (CRP: LRB) a következő linken érhető el:

Blood Bowl Competition Rules Pack
(LRB v6.0, 2010.01.01)

Fontos megjegyezni, hogy ez az ún. Icepelt verziójú szabálykönyv, azaz rengeteg fluff, kiegészítés (pl. a 3 unofficial faj, ami azért nem kerülhetett bele a szabálykönyvbe, mert nem volt hozzá hivatalos, GW-s modell), illusztráció, kép is található benne, amitől a GW nagyvonalúan eltekintett a publikáláskor. Az LRB5/6-os verzióján pedig sokan és sokat dolgztak...

Akit esetleg érdekel a dolog háttere, ajánlom figyelmébe Calthor interjúját Tom Andersszel (aka. GalakStarscraper), amit 2010 tájékán publikáltak a Grotty Little Newspaperben (a Fumbbl saját, évente megjelenő újsága). Tanulságos.

Magyar szabálykönyv

Magyar változat egy valamivel korábbi kiadásból (LRB4) található, de a kisebb szabálytisztázásoktól eltekintve aktuálisnak tekinthető:

Blood Bowl Szabálykönyv
(LRB 4.0)

Sajnos nem tudom, hogy ki(k)nek a jóvoltából, így kreditet nem tudok neki adni :-)

Narrowing the Tiers: CRP+ & NTBB

A játék legújabb, még kísérleti fázisban lévő szabályait az alábbi linken találjátok:

CRP+ & NTBB
(v2014)

Amit erről érdemes tudni: ezeket a szabályokat 2012 óta tesztelik, a játék jelenlegi hiányosságainak, problémáinak kiküszöbölésére. Évente egyetlen egyszer nyúlnak hozzá mindössze, majd a változtatásokat egy teljes évig tesztelik. A játékszabályok egy kicsit átgondoltabb újrabalanszolásáról van itt mindössze szó, sőt, az opcionális csapatok közé bekerült a Cyanide játékban bevezetett Daemons of Khorne is :-)

Stunty Leeg, azaz Pöttöm Kézikönyv

Már volt szó róla a blogon, de van a Fumbblinak egy speciális ligája, tele Av7-es, kizárólag Stunty csapatokkal. A lelkes játékosok még egy saját szabálykönyvet is összedobtak, fluffal, képekkel, mindennel.

Stunty Leeg Handbook
(v1.0)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése