Hol tudok játszani?

Van néhány lehetőség Blood Bowlt játszani, ezen az oldalon igyekszem összefoglalni ezeket :-)

Számítógépes Játékok

FUMBBL

A fumbbl.com az egyik (ha nem "a") legnagyobb online liga. Saját klinesük van, amit sokat fejlesztenek, helyenként bugos, de dolgoznak rajta, aktívkodó közösség van, sokat szoktam itt játszani. Ha nem ragaszkodsz a csilivili felülethez, itt ingyen tudsz játszani, csak Java telepítése kell hozzá:Sajnos a felület használata messzemenőkig nem triviális :D Én mikor először idejöttem, fél évre félreraktam, mert nem jöttem rá, hogy hogy lehet játszani vele :D

Hogy ez nektek könnyebben menjen, itt egy képes tutorial (igaz angol, de a Google fordító segíthet is), a képeken jelölik, hogy miket kell nyomkodni:

http://fumbbl.com/help:CRP

Ha a csapat megvan, akkor a nehezén már túl vagy :-)

Több liga van, a BlackBoxban úgy működik a játék, hogy mindig kb. azonos csapatértékű ellenféllel kerülsz össze (emiatt pl. halfling, gobbó nehezen tud érvényesülni). Ahhoz, hogy játszani tudj, klikkelj az Activate linkre. Ott kijelölheted, hogy melyik csapattal akarsz játszani, és nyomd meg az Activate gombot (ha nincs ott, várj pár percet, minden 10. percben csinálnak sorsolást automatikusan).

Utána menj a Home oldalara, és nyomkodd az F5-öt percenként (frissítsd az oldalt). Ha sikerül a rendszernek párosítania téged, akkor megjelenik a Play gomb, amit ha megnyomsz, felugrik egy Java kliens. Ha nem volt hasonló erejű ellenfél, akkor megint az Activate link lesz ott.

Azt egyébként érdemes előtte leellenőrizni, hogy működik-e Java egyáltalán. A Game Finder menüben találsz éppen futó játékokat, ott klikkelj valamelyik Spectators feliratra. Ha arra bejön a játék, és látod az embereket mozogni, akkor király vagy. Egyébként meg telepíteni kell.

A szokásos roante néven vagyok ott is, valahogy valami listákra fel lehet egymást venni, ha gondoljátok, írjatok rám nyugodtan, segítek eligazodni az elején, de a többiek is ott vannak nagyon sokan.

Ha kíváncsi vagy, itt egy példameccs, amit visszanézhetsz, hogy egy képet kapj a játékról, ahol a hősies gobbó harcitöltelékeim Chaos csapatot gyepálnak kegyetlenül :-) Ez a srác 400. meccse volt :D

Szerencsére sann0638 csinált nekünk ezzel kapcsolatban egy videót, gondoltam megosztom én is, hátha valaki kedvet kap kipróbálni.

Blood Bowl (Cyanide-os verzió)

Sorrendben Blood Bowl, Dark Elf edition, Legendary Edition, Chaos Edition. Mindegyik újabb és újabb csapatokkal enged játszani, a legutóbbiban még egy új faj is van (amire kicsit bepipult a NAF és a GW, mert velük előzetesen nem egyeztettek róla).


Volt valami akció, ahol 10 dolcsiért meg lehetett venni, és ennyit megért nekem az online játék a ligákban :-) Azt hiszem valamelyik PCGuruhoz is odaadták 2000 Ft-ért, de Steamen is szokott lenni Midweek Madness keretén belül.

Sokan fújnak rá, de hogy őszinte legyek, nekem bejön a játék. Egy gondom van vele, de az inkább a laptopom hibája: ritkán tudok egy meccset végigjátszani mert szakad a kapcsolat, és sajnos nincs rá felkészítve a rendszer, hogy ezt jól kezelje.

Engem egyébként ez fogott meg, emiatt kezdtem el komolyabban foglalkozni a játékkal, csak volt pár bug, ami nagyon zavart (pl. nem tudok lerakni 11 embert, pedig lenne, ez tipikus még most is).

Van külön oldala a játékot toló magyar fiataloknak, őket itt találjátok:

http://defenderdown.gportal.hu/

BOTOCS

Ez is egy hasznos tool, mert bár elég fapados, de lehet vele csapatot szerkeszteni és úgy játszani egymás ellen. Kifejezetten hasznos versenyre vagy mondjuk az EuroBowlra való készüléshez, ha nem tudsz asztalnál gyakorolni. Kliens-szerver architektúrával működik, gép ellen nem lehet játszani, kizárólag egymással, neten keresztül vagy egy gépnél ülve (hotseat). Sajnos a hivatalos oldal francia, viszont a bbtactics.com oldalon van hozzá egy megfelelő fórumbejegyzés, ahol megtaláljátok a letöltési linkeket!


Valami köze egyébként volt ennek a kliensnek a Fumbbl-hez, de még nem vagyok olyan rég ismerős a játék körül, szóval részleteket nem tudok. Commentben szívesen vennék ezzel kapcsolatban infót!

Blood Bowl Online

Ez valami régebbi oldal lehet, talán mintha a FUMBBL elődje lenne. Sajnos részletesen nem ismerem, ahogy nézem az implementált LR is valahol a 4-es verzió körül van... De hátha ti többet tudtok róla :-)

http://www.bloodbowlonline.com/

Blood Bowl (1995)

No igen a Blood Bowl egy elég sokat megélt játék :-) Ha retro feelinget keresel, szereted az emulátoros játékokat, és kíváncsi vagy, milyen volt a BB 10+ évvel ezelőtt, ez a te játékod!

Hol tudsz hozzájutni? Szerencsére abandonware kategóriába esik a szoftver (= régi, ezért franciáktól ingyen letölthető). Itt egy link például:

http://www.myabandonware.com/game/blood-bowl-2ac

Asztali (tabletop) játéklehetőségek 

"Az igazi fun asztalon játszani". Van benne igazság, csak néha nehéz kivitelezni :-) Kellenek hozzá figurák, ami nem olcsó, de lehet minimál pénzből csapatokat konvertálni (javaslom tanulmányozásra az idevágó Hol szerezhetek Blood Bowl figurákat? bejegyzést), kell ellenfél, és kell idő :D Utóbbiból elég sok, mert rendszeresen elbalfaszkodjuk az időt a "Te, most ilyenkor mi van?" jellegű kérdésekkel. Még szerencse, hogy általában többen játszanak a környéken, akiktől lehet expert választ kérni :-)

A legaktívabb élet Budapesten és Fehérvárott van. Jelenleg több liga is fut, amikbe be lehet szálni játszani, de a srácok tanulómeccseket is szívesen tartanak. Javaslom az RPG.hu Blood Bowl fórumának tanulmányozását, itt találjátok a legfrissebb infókat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése