2015. február 28., szombat

RTTNAFC Döntő és végeredményekNos, tegnap este 21:30-kor volt a döntője az idei Road to the NAF Championship ligának. Erről azt kell tudni, hogy aki nyeri, belépőt nyer az idei NAF versenyre Nottinghambe :-)

A verseny a szokásos formátumban volt: 1100 TV, előre összeállított csapatok, resurrection style, azaz a sérülések felgyógyultak a következő meccsre, fejlődések, bevételek nullázódtak, ill. az első 3 meccsre lehetett 3 skillt szétosztani, a második 3 meccsre pedig újabb hármat. Annyival volt megspékelve a dolog, hogy

A félidőben írtam egyet az eddigi állásról, érdemes egy pillantást vetni a végeredményre (még van pár meccs,ami függőben van, de az aktuális tabellát megtaláljátok itt bármikor):Úgy néz ki, hogy a szabályok igencsak kedveznek az élőholtaknak, az első tíz csapat eloszlása ugyanis így alakult:
  • 3 Undead
  • 1 Dwarf
  • 2 Norse
  • 2 Wood Elf
  • 1 Dark Elf
  • 1 Amazon

A szabályok kicsit furák mondjuk, már előre tudni lehetett az előző forduló végén, hogy ki a két esélyes. Azért fura, mert volt egy másik Undead játékos, aki 6/0/0/ (győzelem/döntetlen/vereség) után még mindig csak második lehetett a tabellán annak ellenére, hogy straume még csak 5/0/0-ra állt (így ha még ki is kapott volna a döntőben, akkor is előrébb lett volna a tabellán). Ez így elég érdekes :-)

Döntő

Mint említettem a post elején, a döntő tegnap este került megrendezésre az alábbi csapatok között (a visszajátszás itt elérhető):

Gravalvorlig (straume) vs. Round 14 (Diceskill)

Mindkét edző igen tapasztalt játékos, volt ok az izgalomra :-) További részleteket (csapatok felépítése, skillek, eddigi játékok) Purplegoo blogjában olvasható.
A játék érdekesen indult, az elfek támadtak. Ilyen meccseken ez kicit szokatlan, a labdázós csapatok ilyenkor inkább védekeznek, mert ekkor még biztos van 11 játékosuk, ami nagy előny. A második félidőre már fogyni szoktak, és több játékossal könnyebb megfogni a támadást. TD-hez meg elég igazából 2-3 elf a jó helyen :-)

Ahogy az várható volt, a szokásos ingázós játék alakult ki, jó kis tülekedéssel középen. Az első félidőben eléggé az elfeknek állt a széna, ki tudták húzni a 8. körig a TD bevitelét úgy, hogy közben igencsak megfogyatkozott az élőholt csapat (kiestek pl. a Wightok és egy Ghoul). Diceskill talán egyszer hibázott, mikor nyitva hagyta az utat a runnerhez, volt egy 1D blokk rá, szerencsére a Dump Off megmentette a labdát. A félidő végén volt némi izgalom, mert egy Ghoul 2 GFI-vel és egy cselezéssel egy 1D-vel be tudta támadni a blodger Witch-et, akinél a labda volt, és meg is borította szerencsésen egy RR-lal, de az elfek visszaszerezték a labdacsot egy egy zónás felvétellel.

A 7/8 körben aztán beindult a kocka az élőholtaknak is: foullal megöltek egy linót, ki is állították a zombit, viszont rögtön kaptak is ugye egy újat, így emberhátrányba nem kerültek. A megfogyatkozott elf csapat azért így is nyomást tudott helyezni az élőholtakra, akik eléggé elpepecselték a játékot, és csak ippeg hogy tudták bevinni a labdát egy block pusshal, Ghoul cselezéssel és GFI-vel. Már a félidő elején azért látszódott, hogy ebből rájátszás lesz, ami be is következett.

Az overtime-ban az élőholtak támadhattak a megfogyatkozott elfek ellen, de mivel nagyon beindultak a kockák (a rájátszás végére 3 elf maradt mindössze állva a pitch-en), szegényeknek nem sok esélyük volt (pedig a végére már nekik szurkoltam ;]).

Mindent összevetve egész jó kis meccs volt, végig kétesélyes, aztán a kockák és Nuffle eldöntötték, hogy kit szeretnek jobban ;]

Én sajnos kicsit lemaradtam, Stunty-ként középmezőny lett belőle. Ahogy néztem, az előttem lévő stunty csapatok mind kaptak egy másik stunty-t, akik ellen nyerni tudtak, és 2/0/4-gyel mentek tovább. Ehhez képest nekem az 1/2/2 egyelőre teljesen jó - még ugorhatok az egész tetejére, ha nyerek egy meccset (bár az utolsó ellenfelem Norse, ami azért elég necces lesz :D).Kicsit más téma: most vasárnap este 22:00-kor lesz a Warpstone Open döntő is, ahol a tét nem kevesebb mint néhány random mutáció! A két csapat esetében (CD ill. Nurgle) mondjuk ez nem lesz szokatlan, de izgalmas meccs lesz az is, az biztos. Gyertek, nézzétek, ha van időtök! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése