Hol szerezhetek Blood Bowl figurákat?

Nekem, mint kezdőnek az volt az egyik első problémám, hogy hol lehet, hol érdemes egyáltalán Blood Bowl figurák után nézelődni, hogy az ember pakolgathassa őket utána az asztalon :-) Gondoltam összeírok egy rövid listát -- ha tudtok egyéb forrásokról, ne habozzatok írni!

 Csak kipróbálnád?

Az alábbi oldalon számos kiegészítőt találhatsz, amit ki lehet nyomtatni (pályát, sablonokat, figurákat, ...), és már ki is tudod próbálni pár haverral a játékot:

Használt Figurák

A legegyszerűbb szerintem már bejáratott, profin kifestett figurákat szerezni. Megvan az az előnyük, hogy:
  • olcsóbbak, mint újonnan beszerezni a csapatot (azért így sem olcsó sajnos),
  • gyorsan hozzájuk lehet jutni (általában napokon belül, de egy héten belül biztosan),
  • mintának kiválóak, ha az ember még életében nem fogott a kezébe ecsetet,
  • ha festett, nem kell szenvedni a festéssel, lehet játszani,
  • ha nem tetszik a festés, a fém figurák könnyűszerrel megszabadíthatók tőle, és
  • ha az ember bizonytalan, hogy melyik csapat a neki való, vagy a játékot csak kipróbálni szeretné, nem feltétlen hosszú távon gondolkozik benne, akkor szerintem ideálisak a kísérletezéshez.
Több forrásból is be lehet ezeket szerezni kis hazánkban (és a környéken is), ezekről igyekszem pár szót is ejteni.

LFG Fórum Blood Bowl Adok-Veszek Topicja

Ahogy észrevettem, egy egész aktív kis Blood Bowl közösség tartja a kapcsolatot az LFG.hu oldalon, ahol dedikált topicot tartanak fenn Csere-bere/Adok-veszek címmel. Innen már többször sikerült gyarapítanom egy kicsit szerény gyűjteményem, és általában elmondható, hogy a srácok nagy becsben tartják a figurákat, mind kiváló állapotban volt.

Inkvizítoros Adok-Veszek TopicItt mindenfélét csereberélnek a srácok. Érdemes néha benézni, mert előfordulnak Blood Bowl cuccok is bőven (figurák, blokk kockák, passz-sablonok, régebbi kiadású pályák, stb.). Nekem is innen lett 2.000 Ft-ért alapdobozos ork csapatom, amiből az egyik figura úgy ki volt festve, hogy az egyedül megérte :D A fórumon kívül érdemes még megnézni a srácok galériáit, vannak ott is jó kis csereberélhető cuccok. Az egyik ilyen pl. Figurecase.

Silverland


Kisebb készletet ők is tartanak Blood Bowl figurákból (esetenként mondjuk arany árban, ezért nem árt előtte neten tájékozódni). A jó benne az, hogy odamész, leveszed a polcról, megnézed, ha tetszik, akkor viszed :-) Általában ebben a kategóriában szoktak lenni a figurák, de érdemes még böngészni.

eBay

Az eBay oldalán tonnányi érdekes cuccot lehet találni. Érdemes előtte átfutni ezt az összefoglalót dicehead-gaming tollából, ahol leírja, mire érdemes figyelni, ha az ember itt nézelődik különböző Blood Bowl relikviák után.

Itt amit érdemes tudni, hogy van, aki "BloodBowl", van, aki "Blood Bowl" címen teszi fel a figurákat, érdemes mindkettőt megnézni, ha az ember keres valamit:
Innen még nem rendeltem, de mivel az oldal a világ egyik legnagyobb "csencselő" oldala amiből sokak nagyon jól megélnek, ezért gondolom olajozottan működik a dolog.

Új Figurák

Új figurák nagyon sok forrásból beszerezhetők, és nem csak hivatalos figurák kaphatók a játékhoz -- szerencsére :-) Sajnos a GW 1994 óta nem tervezett új figurákat (ha jól informált vagyok), azonban lelkes és kellőképp ügyes csapatok felismervén a piaci rést nem voltak restek rácsapni a lehetőségre.

GamesWorkshop Figurák

A GamesWorkshop weboldalán a Specialist Games kategória alatt lehet megtalálni a hivatalosan kiadott Blood Bowl figurák jelenleg kapható, kicsit talán szerény készletét (klikk a listáért). Van itt minden jóság alapdoboztól kezdve a teljes csapatokon keresztül a cheerleaderekig, sajnos a szállítási költség viszont elég borsos (ahogy néztem kis hazánkba ~20 EUR körüli összeg). Ha gyorsan kell valami, és megelégedsz a GW minőséggel, innen tudsz rendelni.

Alternatíva GW Figurák Beszerzésére: wargammers.hu

 Szerencsére van alternatív beszerzési útvonal, a wargammers.hu oldalon keresztül is lehet intézni a mail ordereket. A részletekért keresd a boltot személyesen vagy e-mailben, és ők megmondják, hogy egy-egy adott terméket (az egyedi kód alapján tudják beazonosítani) hány jó magyar Forintért tudnak behozni.

Az egyetlen hátrány a dologban, hogy kb. havonta bonyolítanak rendeléseket, így előfordulhat, hogy heteket kell várnod a hőn áhított miniatúrökre. Ugyanakkor egész jó áron lehet hozzájutni a termékekhez. Részletek a weboldalukon található: http://www.wargammers.hu/

Bitzek: Bitz Boat


Épp egy új fej kéne konvertáláshoz? Vagy egy széttrancsírozott gobbó teste a minotauruszod alá? Ebben a webshopban az a jó, hogy itt megtalálod! :-)

Alkatrészek beszerzésére ideális, rengeteg apróságot lehet találni egész olcsón: http://www.bitzboat.hu/

Nem Hivatalos (de annál királyabb!) Figurák

Mivel a GW sajnos kicsit mostohán kezeli ezt a remekül sikerült játékot, és elég nagy fanatikus közösség is alakult játék köré, természetes, hogy megjelentekk 3rd party gyártók is a színen. Mindenképp érdemes körülnézni az alábbi weboldalakon, hihetetlen kincseket lehet találni, például alternatív játékasztalokat, zsebre vágható, mágneses utazó Blood Bowl játékdobozkát, gyönyörűen faragott csapatokat és jelzőket, stb.

http://www.comixininos.com/
Nagyon széles a választék, majdhogy' az összes gyártótól vannak itt rendelhető modellek.

http://www.greebo.it/
A weboldalukon kicsit nehézkes a tájékozódás, de a webboltjukon keresztül könnyebb átlátni a kínálatot. http://www.impactminiatures.com/


A Maki Games nagyon jó kis Khorne Daemons csapattal indított. Bővül a kínálat, érdemes körülnézni. http://www.maki-games.com/

http://www.impactminiatures.com/
http://www.neomics.de/http://www.gaspez-arts.com/

Kiváló kis választékuk van, sajnos a keresőjük épp diszfunkcionális :-)

http://www.shadowforge.com.au/http://willy-miniatures.blogspot.hu/
Kickstarteren nagyon szuper kis Chaos csapatot kezdtek hirdenti!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése