2014. március 21., péntek

Citadel technical paint range demók

Na erről már akartam írni egy ideje. Nemrég (haha, tavaly valamikor decemberben) jött ki a Citadel egy új adag festékkel, amiben 6 új kenhető cucc van.

Nagyon jópofa kis hatásokat lehet velük kreálni (ld. az előző postom a lávatalpról, amit Agrellan Earth-szel csináltam).

Kivételesen elég jó demo videók készültek róluk a GW-től, 2-3 percesek, érdemes megnézni őket. Ha lesz egy kis időm, igyekszem egy festős postot csinálni, ahol egy figurán keresztül megmutatom, hogy miket lehet belőle kihozni (csak még ki kell találni, min mutatna jól ennyi effekt :D).

A legvégén vannak a tanácsok, hogy hogy érdemes őket használni, majd pár demó figura festve (Gallery), ezekbe érdemes beletekerni.

Nihilakh Oxide

Tinta szerű, rézrozsdás hatású festék. Ha keveset használsz, majd elmosod egy törlőkendővel, akkor jó kis viseltes hatást tudsz adni egy szobornak például. Szellemekhez is kiváló alapszínt szolgáltat :-)

Blood for the Blood God

Véres vagy kicsit alvadt véres hatások festéséhez használható festék (kardokra, karmokra, fogakra). Ha fogkefével spricceled a figurára, harcviseltes lesz tőle :-)

Typhus Corrosion

Koromszerű dzsuvát lehet járművekre felvinni vele. Járműveket egyelőre nem nagyon festettem, de azért vettem egy tubussal ebből is :D


Ryza Rust

A Typhus Corrosion kiegészítőjeként kiválóan használható szárazecsetelős festék, fémrozsdásodást lehet vele kihozni.

Nurgle's Rot

Zöldes-sárgás beles undorító trutyi :D Elég átlátszó, így a figura befejezéséhez ajánlott használni. A video végén tereptárgyakhoz is használják, van egy Jakuzzi ilyen festékkel feltöltve :D

Agrellan Earth

Erről már volt szó itt a blogban nem is olyan rég: ez egy olyan festék, amit ha felviszel, berepedezik, amolyan száraz sár-szerű hatást keltve (minél vastagabban kened, annál vastagabb lesz a repedezett felület). Lehet vele sivatagos, lávás meg hasonló hatást kelteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése