2015. január 12., hétfő

FUMBBL Cup XIII Döntő: Ma este 22:00 BBTime! (Updated!)Ma este, helyi idő szerint este 22:00-kor lesz a FUMBBL kupa döntője.

Dhaktokh Amazon csapata, a Crossdressers (TV 1970k) játszik huff Nurgle csapata, a Contagious Plague ellen (TV 2180k).

Elég érdekes egy meccs lesz, 210k inducementből bőven kijön egy Wizard, és ha tippelnem kell, akkor egy Bloodweiser Babe-et mondanék még.

Mindkét edző igen tapasztalt, Dhaktokh 1400+, huff 640+ játékot tudhat maga mögött. Ha fogadnom kéne, a Nurgle csapatot tartanám esélyesebbnek, azonban a 'Zonok okozhatnak meglepetést a varázslóval, ha a kocka is úgy akarja. Jókor bevetve lehet belőle védekezés közben gól.

Ha ma este ráértek, nézzétek ti is a meccset itt, a többiek mellett megtaláljátok: https://fumbbl.com/p/games

Update 1

Elkezdődött a játék! Joinolni itt tudod: https://fumbbl.com/ffblive.jnlp?spectate=668323

Update 2

No a vége 2-0 lett a Nurgle csapatnak :D

A döntő visszajátszása itt megtekinthető (regisztráció szükséges)

Kis értékelés részemről.

A Nurgle csapat igazi rémálom egy dodger csapatnak: elég "uknonvencionális" (van ilyen magyar szó?). A szokásos clawpomberek helyett Guard, Tentacles és Stand Firm kombók mindenfelé, ráadásul gyorsak is voltak, mert a Pestigorok közül 2 MA8-as és egy MA7-es volt -- és még a szurkolók is az ő oldalukon áltak. Az egyetlen, ami hiányzott (és ez érehzető is volt) az a Tackle hiánya.

Az amazonoknak a TV különbségből (időközben felépült egy játékost egy gyógyital segítségével) kijött egy Wizard és 2 Bloodweiser Babe (bár náluk lehet más néven kéne ezt hívni :D).

A 'zonok támadtak, viszont egy Perfect Defense erősen keresztbetett nekik. A kb. 80 néző nagy meglepetésére erősen óvatosra vette a játékot huff, a Nurgle edző: ahelyett, hogy rögtön rápakolta volna 7 amazonra a játékosokat, igyekezett minimalizálni a blokkokat a LoS-on, és vagy 20 percig pakolászta a játékosokat :D Döntőnél 1-2 szerencsétlenül bekapott CAS kritikus lehet az egész meccs eredményére, amit nem mert bevállalni (később kiderült, hogy nagyon is jól tette!).

A Tentacles/Stand Firm a meccs elején nagyon hatásos volt. Annyira megzavarta az Amazon csapatot, hogy rögtön el is vesztették a labdát (az első 3 körben talán ha egy blodger tudott megszabadulni a csápoktól).

Az első félidő közepére meglehetősen leépültek az amazonok, 6 játékosra redukálódtak, nem tudták feltartóztatni érdemben a folyamatosan előrenyomuló Nurgle csapatot. A félidő utolsó körében kénytelenek voltak ellőni a varázslót is, hogy megpróbálják megfogni a védekezés közben bevitt Nurgle TD-t egy 3+ dobás kikényszerítésével, de ez nem jött össze. Első félidő vége: 1-0 a Nurgle csapatnak.

A második félidő is izgalmasan kezdődött, egy követ dobott be a közönség - meglepetésre a Nurgle csapatra, azonban nagyobb probléma nem lett belőle, csak hasra fordult egy játékos.

A LoS-os pofoszkodás egy kezdő amazon játékos sérülésével indult, egyet stunned-re tapostak, egyet pedig kiállítottak taposás miatt. Közvetlen ezután KO-ra ütöttek egy újabb női játékost, a Nurgle edző viszont nem kapott vérszemet, és továbbra is megfontoltan, óvatosan játszott. A labda körről körre került ingázott közelebb a gólvonalhoz, miközben az amazonok folyamatosan fogytak. A földön fekvő játékosokat szinte minden körben taposták, a bíró azt se tudta, hova nézzen.

A félidő végére 5 amazon maradt csak a pályán, a végeredmény megszületett, 2-0 a Contagious Plague csapatnak, így a bajnok edzőnek járó díjat, a gyógyító, feltámasztó tekercset huff vihette haza. Gratulálunk neki, kemény meccs volt, ahol mindkét edző kiválóan játszott!

Egy utolsó körös foul a labdás játékossal azért belefért az amazonoktól - az eredmény természetesen halál volt :D T16 fouling FTW!

2 megjegyzés:

  1. Jaja, érdemes, jó meccs volt :-)

    Élőben is érdemes ezeket nézni amúgy, ha van lehetőséged, mert 80-100 néző össze szokott jönni ezekre a meccsekre, és nem kevés bölcsességet tudnak összehordani :D

    VálaszTörlés