2013. szeptember 8., vasárnap

2013.08.31. EuroBowl gyakorlónap és verseny

Ismét tartottunk egy EuroBowl felkészülő versenyt, ahol a kiutazni készülő magyar nemzeti válogatottat izzasztottuk meg egy kicsit a focipályák mellett :-) Kezdenek kialakulni a végleges koncepciók csapatfelállások, skillek tekintetében, szóval kezd élesedni a verseny :-) Képeket sajnos most nem csináltam, be kell, hogy érjétek az új logóval, ami nemrég lett publikus :-)

Ezúttal a Cantina klub látott minket vendégül, ahol egyébként minden kedd és csütörtök Blood Bowl nap, és horadriannak köszönhetően több házi készítésű pálya is rendelkezésre áll, ha épp otthonhagyta valaki :-)

Ezúttal a frissített szabályok alapján készítettük a csapatlistákat (6 skill már az 1. napon, Tier 2 csapatok +2 skillt, a Tier 3 csapatok +1 traitet kapnak és az egyik játékosnak 2 skillt is adhatnak). Ezúttal is 10 játékos verődött össze, a csapatok terén pedig szerintem senkit nem ért nagy meglepetés, ha jól emlékszem ez volt a leosztás: High Elf (Favi), Wood Elf (Woolio), Dark Elf (Azi), Káosztörpe (mRmÚ), Törpe (Vihar) és Lizardmen (Itzla, Hammer). Ezen kívül volt 1-2 meglepetés csapat is, Discrete kipróbálta a 8 skilles Káosz csapatot, TimeBandit pedig egy Underworld team edzőjének szerepébe állt. Én meg szokás szerint maradtam a gobbóknál, hogy idegesítsek mindenkit. Ezúttal egyébként sikerült is valamelyest :D

A csapatom

A leosztáson minimálisat változtattam csak. Úgy voltam vele, hogy egy Diving Tackle-t beáldozok, mert legutóbb nagyon úgy éreztem, hogy nem tudom kihasználni ezt a skillt. Ami lett cserébe, az egy felturbózott Fanatic Mighty Blow és Grab skillekkel, tehát valami ilyesmi leosztásom volt:
 • 2 Troll (2xPiling On)
 • 1 Looney (Dodge)
 • 1 Fanatic (Mighty Blow + Grab)
 • 1 Bombardier (Hail Mary Pass)
 • 1 Pogoer (Sure Feet)
 • 1 gobbó (Diving Tackle)
 • 7 sima gobbó (skill nélkül)
 • ---------------------------
 • 3 Reroll
 • 1 Assistant Coach
 • 2 Bribe
Ez így már úgy érzem a végleges forma lesz a további versenyekre, legalábbis a játékstílusomhoz ez passzol a legjobban talán. Amivel lehetne játszani még, az esetleg egy-két sidestep (pl. a Pogoeren vagy a Looney-n , ha elsőre nem tudják lecsapni őket), de ezt az összeállítást erősnek érzem. A Pogoernek az az 1-2 plusz mozgás nagyon sokszor a kritikus mozgást jelentette (ne érjék utól, vagy be tudja vinni a TD-t), a Looney-t meg ha megütik, már úgyis mindegy, hogy melyik mezőn kerül ki a Dead or Injured boxba, szóval szerintem egyelőre marad így.

Amit legközelebb lehet, hogy kipróbálok, az egy blodger (Block + Dodge) Looney. Irgalmatlan jól szerepelt a láncos a meccseimen, és ez a kombináció igen megnehezítheti az ellenfélnek a letakarítását a pályáról. Ugyanakkor a bombást így nem tudom, hogy bevállaljam-e (secret weaponnal kiállítják, nehéz vele ketrecet bontani, ha nincs Hail Mary Pass), lehet csak egy sima gobbót viszek helyette. Meglátjuk a következő versenyen, addig még megálmodom :-)))

A Diving Tackle egyébként most jól jött, de azért mert 2 elf csapattal is összekerültem. Amúgy viszonylag hamar letakarították őt a játékasztalról, de kettővel se nagyon mentem volna sokra, ráadásul Woolio minden ilyen dodge-ra 6-ost dobott :D

A láncos golyós most nem szerepelt túl fényesen, de ez annak köszönhető, hogy az első meccsben hamar lebénáztam a pályáról (1. köröm 1. támadásánál megfeküdt :D), az elfek meg kiugráltak mellőle keményen. Ugyanakkor jó volt, hogy volt, mert néha bedobott 1-2 kritikus 3 kockás blokkot, a Grab meg a saját gobbók pakolászására is kiváló volt. Bashing csapat ellen viszont szerintem nagyon erős, szóval marad legközelebb is :-)

A meccsek

Általánosságban azt tudom mondani, hogy irgalmatlan kegyes volt hozzám a kocka armor/injury dobások szempontjából. Majd' minden játékban végig ott téblábolt a láncfűrészes a pályán mind a két félidőben, kegyetlenül aprítva az ellenfél csapatát: gyakorlatilag minden átment páncéldobás CAS volt (3-4 KO-t leszámítva) -- és nem kevés páncélt dobtam meg! Erről csinálhattam volna mondjuk képeket :D A kritikus helyzetekben viszont bajban voltam. A második meccsben volt egy elrontott gólvonalas GFI, ami fordíthatott volna a végeredményen, ill. a harmadik meccsben már nagyon elfáradtam, és több olyan lehetőség is volt, amit Woolio remekül kihasznált, és mindet kegyetlenül meg is dobott. Az utolsó körben egy 3+-as labdafelvételen múlott a döntetlenem ott. Legközelebb igyekszem úgy csinálni, hogy ne ilyeneken múljanak a meccsek, és akkor nem tudom elrontani a dobásokat :D

Első ellenfelem ismét Hammerhead volt. Ismét gyíkokkal jött a szokásos felállásban (kroxigor, 4 skink, 6 saurus). Elég rosszul kezdtem a dobálást, pl. én támadtam, de a fanatic az első támadásra dobott egy koponya + both down kombót, majd reroll után ugyanezt, majd a 2. köröm megszakadt az első dodge után. Innentől viszont nem volt megállás, a láncfűrészes lekaszabolta a 3. körben a kroxigort, és folyamatosan csinálta ugyanezt a skinkekkel. A játék további részében 1-2 skink volt csak maximum a pályán, és nem tudtak kikerülni a láncos fenyegetési területén kívülre. Persze, kellett az is, hogy Hammer ne nagyon dobjon jó blokkokat: a meccs utolsó 3 körében tudta elkezdeni borogatni a gobbókat, addig csak tologatások jöttek ki. Egy saurust meg még ki is állítottak rugdosásért :-) Klasszikus elhúzott 2-1-es eredmény született a javamra.

Második ellenfelem Favi volt, vele asztalon még nem kerültem össze. Neten már bemákoltam több játékot is ellene, élőben most sikerült egy döntetlent kiharcolni :-) Az elfek a 2. vagy 3. körben rögtön gólt vittek úgy, hogy KO-zták a láncosgolyósomat. Maradt a bribe a fűrészesre, aki utána viszont igencsak megbosszulta az eseményeket, és az első félidő végére keményen megaprítottuk a high elfek csapatát. Sajnos nem sikerült az első félidőben egyenlíteni, mert a félidő végén a labdás goblin elesett egy GFI dobás miatt a gólvonal mögött :D Előfordul, nem kicsit röhögtem :-))) A második félidőben 6 fővel sikerült csak felállniuk az elfeknek, mert volt minden: a rengeteg piling on, foul és fűrészelés megtette a hatását. No meg a jó injury rollok :-) Szegény Favi viszont annyira rosszul dobott (2-3 kör alatt elfogyott a reroll, mert lesérült a leader is), jöttek az 1-esek sorozatban, reroll után is, aztán dupla koponya blokkolásnál. Már majdnem feladta, de aztán a végén csak 1-1-re sikerült szépítenem, nyerni nem sikerült, mert az elfek remekül védekeztek. Ezt mondjuk foghatom arra, hogy félbe kellett hagynunk a játékot (olyan lassan játszottunk, hogy kifutottunk az időből :D).

Harmadik ellenfelem Woolio volt. Vele eddig még nem találkoztam személyesen, brutális meccs volt :D Az elfek végig rendkívül feszültem, könyörtelen módon dolgoztak, a kritikus helyzeteket megdobva (pl. egy leapet se sikerült elrontani), így a gobbóim kb. minden körben felvették a labdát, futottak egy kicsit, hátha nem érik el őket az elfek, de aztán jöttek az elfek, megfektették a gobbómat, és kezdődött minden elölről :D Az elfek gyorsan bevitték az első gólt, úsztak a bribe-jaim, onnantól meg kezdődött a hentelés. Mondjuk a hegyesfülűek nem nagyon zavartatták magukat, az az aprócska tény se zavarta őket, hogy a csapatuk közben elfogyott: az utolsó drive-ban 3 elf tudott csak kiállni, de ez is elég volt, hogy ne tudjak egyenlíteni a játékban. A vége 1-2 lett, kikaptam, de nem sokon múlott, hogy egyenlíthessek. Na majd legközelebb! :D Sajnos a játék végére nagyon elfáradtunk mind a ketten, össze-vissza matattunk az asztalon meg dobáltunk, igazából már azt se tudtam, mi történik a játéktéren :D A nap meccse ez volt a számomra, majd legközelebb jobban felkészülök a mentális terhelésre :-)

A végeredmény

Én maximálisan elégedett voltam a csapatom teljesítményével, nem sokon múlott, hogy ne az elsők között végezzek. Persze, rengeteg minden kellett ehhez, nem utolsó sorban a rengeteg CAS, amiket sikerült szórni :-) Az összesítés ha jól tudom így alakult:

          Név Pont
 1. Azi 2,5 (TD 6-3; CAS 0-3)
 2. Hammer 2 (7-2; 10-6)
 3. Itzla 2 (7-5; 7-5)
 4. Wolio 2 (6-4; 2-9)
 5. Vihar 2 (3-2; 6-1)
 6. Roante 1,5 (4-4; 7-5)
 7. Favi 1,5 (4-7; 2-11)
 8. TimeBandit 1 (3-5; 3-4)
 9. MrMu 0,5 (1-3; 4-2)
 10. discret 0 (2-8; 9-4)
Ami érdekes volt, hogy Hammernek ez a második versenye volt tudtommal, de nagyon jól szerepelt (többek közt Favi ellen játszott egy 4-0-t, gyíkok vs. elfek esetén ez elég ritka eset, kivételesen jókat dobált). A másik, hogy mRmU káosztörpéi nem sok pontot szereztek, ami meglepett, mert nagyon erősen játszik velük. Gondolom emiatt most a kocka okolható. A harmadik, hogy sajnos a káosz a 8 skill ellenére sem tűnik túl erősnek még mindig, pedig már én is filóztam rajta, hogy bepróbálkozom velük. Ezekről még a többieket nem ártana kikérdeznem, mert sajnos nagyon elhúztam a meccseket, és nem volt időm megkérdezgetni, hogy mi-hogy-miért vagy miért sikerült. Majd a legközelebbi versenyen :-)

A versenyhez tartozó fórumtopicban további részleteket is olvashattok. Köszönjük a srácoknak a szervezést (Vihar, Discrete, TimeBandit, sry, ha valakit kihagytam), és a Cantinának, hogy befogadott minket erre a napra (meg persze az egész ligához nyújtott támogatásukat!).

Találkozunk a szeptemberi versenyen! Ha gondolod, és kedved van, nézz le játszani! :-) A szervezés itt folyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése