2015. november 29., vasárnap

2016: Új ligák

No kérem, hogy megjártuk a világbajnokságot (nagy köszönet az LFG-nek, hogy lehozták a cikkemet) mindenki nagyon lelkes, és el is kezdtük szervezni az első 2016-os eseményeket.


Azon kívül, hogy:
  • a hétvégén kinn voltak a srácok a Társasátékok Ünnepén (Swifty, Itzla, BO, Favi, Noraal két napot rászántak, hogy a játékot és a wargame-eket úgy általában reklámozzák - ha kihagytam volna valakit, sry!), illetve
  • megjelent egy egész oldalas cikk a Blood Bowllal kapcsolatban a Vasárnapi Hírekben 
  • elkezdtük körbejárni egy nemzetközi, NAF által támogatott és jegyzett verseny lehetőségét, és hát persze
  • jön a Games Day, ahova bemutatókkal, faja kis szórólapokkal készülünk, és
  • szeretnénk egy versenyt rendezni jövőre még a liga indulása előtt, ahol lenne veterán és amatőr kategória (az elképzelés az, hogy amatőrbe kizárólag újoncok jöhetnének, csapatokat kapnának a versenyre, vagy olyan veteránok, akik abszolút funra veszik a csapatlistát, pl. full halfilng rosterrel),
  •  és még van a tervben egy csomó minden más is,
két dolgot még hadd említsek meg:
  1. Indul egy új online liga a Fumbbl.com-on. Ha érdekel a játék, és egy 6 meccses mini-ligában kipróbálnád magad, vagy csak megtanulnád a játékot egy csapat fejlődésén keresztül, vess egy pillantást ide (itt tudsz jelentkezni is).
  2. Szerveződik a 2016-os tabletop liga is. Weboldalt Swifty már összerakott, lassan kezdjük feltölteni információkkal. Információkat itt találtok majd: http://bloodbowlliga.hu/ 
Szóval a játszani támad kedved, gyere el valamelyik rendezvényre, hátha megtetszik a játék! ;-)

2015. november 24., kedd

VASSAL Blood Bowl (VABBL)

No, most találtam cz kollégának köszönhetően: VASSAL-os BB kliens!



Kipróálni még nem sikerült, és nem hiszem, hogy a Fumbblitól el tudna tántorítani (pláne, hogy ott is most szervezzük a magyar ligát), de egy próbát esetleg megér a dolog a játékkal ismerkedőknek, ill. azoknak, akik mindenféle korlátozások nélkül szeretnének játszani.

2015. november 21., szombat

Hírcsokor az év végére

Hát egy jó ideig eltűntem, sry, de elég sűrű volt az élet :D

Ellenben mostanában van némi mozgolódás, és gondoltam érdemes egy gyors hírcsokrot összeszedni:
  • Voltunk a világbajnokságon! Sokat erről nem írnék, mert ha minden igaz, közlésre kész a beszámolónk az LFG-re. Addig is itt egy összefoglaló videó:


  • A másik nagy hír, hogy úgy néz ki a GW újra előveszi a Specialist Games range-et, így erős esély van, hogy a BB is visszatér Karácsonyra! Lesz mit rendelni a fa alá! :D Az Inkvizítoron is volt diszkusszió, itt tudtok utánaolvasni.
  • Tabletop liga:
    • A 2015-ös liga elért a rájátszásokhoz, köszönet FaVinak az egész éves szervezésért! A döntők hogy hol-mikor kerülnek lejátszásra, az még nem tiszta, de majd írok róla update-et :-)
    • A 2016-os liga szervezése elkezdődött, én is besegítek egy kicsit, egyelőre szponzorokat keresünk, de tervben van a bloodbowl.hu weboldal újraélesztése, szóróanyagok készítése, stb. Lesznek meglepetések, annyit ígérhetek! Sokat nem akarok spoilerezni, de Swifty-nek kiváló ötletei voltak a liga fun factorjának emelésére ;]
  • Online ligák:
    • Mind a fumbblin, mind a Cyanide BB1-ben szerveződik a következő liga. Részletek a Defender Down! és Fumbbl.com oldalon a releváns threadekben találhatók.
    • Lesz egy újabb NAF onlie esemény a Fumbblin, a Waterbowl Weekender. Két napos online verseny, több játékkal! Érdekes kombó, sajnos nekem időben nem fér bele, de kíváncsi leszek az eredményekre :D
    • Elindult a Necromancer's Nightmare Fumbblin. Ez egy Stunty Leeg liga, elég egyedi pontozással (pl. ha meghal játékos, mindkét csapat kap érte pontot), ahol a nyertes kinyírhat egy bármilyen játékost és a nekromanták feltámasztják a csapatába :)
    • Ha már Stunty: Kalamona 2 meccsre van az 1 000 meccses mérföldkőtől a Hospital csapattal. Pár meccsel én is besegítettem neki :-) Gratulálunk!
Szóval zajlik ám az élet, csak én vagyok elmaradva a reportolásokkal :-)