2013. április 23., kedd

Figurafestési útmutatók

Mivel teljesen balfék vagyok az ilyen festés izékhez, körülnéztem a neten valami forrás után, ahol leírják mi az az ecset meg hogy fogod és hogy kell festéket mázolni vele.

Jelentem kiváló tutorialok vannak odakint, én kezdésnek nem mentem messzire, találtam egy How to Paint Citadel Miniatures c. kiadványt, amit netről az ügyesebb nethuszárok párklikkes megoldással pillanatok alatt be is szerezhetnek :-) Részletekért klitty a képre:


Szerintem kezdőknek, mint nekem ideális, mert mutogat alapvető cseleket (basing/layering/shading/drybrushing), amikről életemben nem hallottam.

Jár hozzá egy DVD is, amin 1.5 órás (egyébként kényelmes tempóban adagolt) "hogycsináljam" instrukciók vannak. A YouTube szerencsére a barátunk, alább beágyazva a videót mindenki megtalálhatja :-) Aki egyébként nem akar a DJVU fájlokkal szerencsétlenkedni, és hajlandó kicsit a zsebébe nyúlni, a Wargammers boltba besétálva a polcról leemelheti a kiadványt. Aztán csak ügyesen azokkal az ecsetekkel!

2013. április 15., hétfő

Bréking: Stunty Leeg kézikönyv!

(Via FUMBBL) Nem kis munkával ahogy látom, összeállt a FUMBBL Sutny Leeg kézikönyve!


Aki esetleg még nem hallott róla, a Stunty Leeg egy elég speciális liga háziszabályokból kalapált csapatokkal. Vannak itt káosz félszerzetek, tündérkék, gnoblarok, erdei goblinok pókháton, nurglingek és hasonló képtelen teremtmények. A meccsek teljesen kaotikusak és a nézők is habzó szájjal figyelik a felettébb magas halálozási arány miatt :-)

A könyv nagyon szépen megszerkesztett, rengeteg infót találtok a csapatok, sztárjátékosok hátteréről, érdemes és humoros olvasmány. Az alábbi linkre kattintva le is tudjátok tölteni -- látszik, hogy sokan és sokat dolgoztak a könyvön, lelkesedéssel, ellentétben egynéhány egyéb rulebookkal, ezt szerintem mindenképp értékelendő, köszönjük!

A heti feladat: mindenki csináljon egy Stunty csapatot!

2013. április 12., péntek

Blood Bowl pályák!

Nemrégiben lehetőségem volt kipróbálni egy PVC-re nyomtatott Blood Bowl pályát, ezekhez hasonlót:


 Elsőre kicsit furcsán hatott a dolog, hajtogatni kellett, viszont ami nagyon tetszett benne, hogy:
  • Irgalmatlan strapabíró: leeszed, leiszod, letörlöd, semmi baja, és nagyon meg kell erőltetned magad, hogy összekaristold.
  • Kompakt: minden rajta van, ami kell a játékhoz (dugoutok, jelzők, labda szóródás sablon)
  • Könnyen hordozható, csak játék előtt 5 perccel nem árt kiteríteni, hogy ne akarjon összetekeredni. Jóval könnyebb, mint a dobozzal rohangászni :-)
Szóval mindenképp ajánlom egy ilyen beszerzését, hogy ha van rá lehetőség. EuroBowlon is állítólag ilyenen játszanak, és potom összegért (~10 EUR körül) hozzá lehet jutni.

Első googlizásra az FF-Fields foglalkozik ilyenek gyártásával, ahogy nézem, le lehet adni rendeléseket is, bár gondolom 100 darab alatt nem nagyon csinálnak ilyesmit :-) Azért érdemes körülnézni a weboldalukon, már csak a választék miatt is (standard fieldek itt, custom fieldek itt)!


2013. április 3., szerda

Cikk: Hol szerezhetek Blood Bowl figurákat?

Oldalt találtok egy új cikket, ami egy gyors linktár némi magyarázó szöveggel, hogy hol lehet Blood Bowl figurákhoz jutni. Sima bejegyzésnek indult, de gondoltam kirakom inkább oldalra, remélem hasznosnak fogjátok találni.

Ugrás a cikkre: Hol szerezhetek Blood Bowl figurákat?

Ha tudtok még hasonló forrásokat, írjatok bátran, igyekszem a fenti listát bővíteni!

Így kell goblinokkal sötételfeket kalapálni :-)

"Végig mi voltunk a jobbak, papírforma szerint nyert rutinmérkőzés volt" -- mondhatnák a goblinok, mégha semmi valóságalapja sincs :D

Annak ellenére, hogy megharmadoltuk az ellenfél csapatát, kemény izzadások voltak a játék alatt az utolsó percig. Hamar kialakult egy 2-1-es állás az elfek javára, de végül egy szerencsés labdával repülő és sikeresen landoló goblin végül megnyerte a meccset az utolsó körben :-)

Nagy hülyeséget nem feltétlen csináltam, talán később kellett volna bevinnem a labdát a legelső körben (2 secret weapon kiesett, de féltem az ugráló elfektől). A foulok nagyon jól bejöttek (nagyjából minden második CAS lett), szerencsémre az elfek nem nagy sikerrel blokkolták le a goblinokat (talán az utolsó pár körben sikerült csak 1-2 KO, de általában még az se), bár igaz, hogy a meccs során +3 rerollal gazdagodtak. Két goblin dobásból egy végülis bejött, így erre sem lehet panaszom :-)

Az elfek végig megdobtak minden fontos dodge próbát, az első esetben touch down lett belőle, a másodikban szerencsére egy elrontott GFI-nek köszönhetően a labdahordozó goblin megúszta a felöklelést 3 megdobott kitérés után (2. félidő 5. kör) és bemákolt egy gólt, ami nagyban segített a meccs megnyeréséhez -- bár itt szükség volt némi lökdösődésre is, hogy valahogy bekalimpálhasson a gobbó a gólvonalon belülre :-)

Az utolsó két kör elég vadra sikerült, egy elég rizikós akciót próbált be nednedy, ami neki nem jött be, így volt lehetőségem nekem is egy hasonló akcióra. Ez viszont nekem szerencsére bejött az utolsó körben, ráadásul reroll nélkül :D

Szóval überkirály meccs volt, a visszajátszást itt láthattok. Thx nednedy-nek a játékért!